donderdag 19 februari 2015

Speltcrackers met Nori, zaden en zongedroogde tomaat

Speltcrackers met Nori, zaden, rozemarijn en zongedroogde tomaat.


Een leuk recept, gebaseerd op een recept uit Smakelijck.

Ik had nog wat Nori liggen, een zeewierblad dat ik gebruik om Sushi te maken. Daar kun je nog meer verrassends mee doen, zoals bij voorbeeld deze crackers bakken.

50 gram zonnebloempitten 40 gram sesamzaad, 30 gram lijnzaad, 40 gram pompoenpitten, 50 gram speltmeel, halve thl.zeezout, 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, 1 blad Nori (geknipt) , 2 zongedroogde tomaten op olie, 30 gram kokosolie/ olie van de zongedroogde tomaat, 



Doe het speltmeel met zout en rozemarijn, de pitten en zaden, de geknipte Nori en de zongedroogde tomaten in een kom.  Voeg de gesmolten kokosolie of de olie van de zongedroogde tomaat ,samen met het water, bij het mengsel. Meng met elkaar en verdeel over een bakplaat, bekleed met bakpapier. Strijk uit tot een zo plat mogelijk geheel. Ik doe dat met een lepel die ik zo nu en dan even nat maak met wat water.  Bestrooi eventueel met nog wat extra kruiden en/ of zaadjes.

Warm de oven voor op 150 graden. Bak de cracker in 40 minuten krokant. Na 20 minuten kun je hem met bv een pizzaroller in mooie vierkanten snijden. Ze blijven in een luchtdichte doos lekker knapperig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten