vrijdag 12 juli 2013

Middernachtsnack

Wij houden van kaasfondue. Er blijft altijd weinig over.  Maar soms.... en wat doe je dan met de restjes?  Makkelijk: we maken er kaasfonduebroodjes van. Lekker als snack, van middernacht tot later.
Koop een rol bladerdeeg (uit de koeling in de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook zelf bladerdeeg maken, maar dat is een heel gedoe :-) ),  snij uit de deeglap rondjes en uit het midden van de rondjes weer een rondje.  Nu heb je een bodem en een rand.  Leeg ze op een stuk bakpapier.  De rand plaats je over de bodem. Een beetje bijwerken qua grootte zodat de rand past mag best,  het deeg is elastisch, een beetje duwen en vouwen maakt het passend.  
Smeer het geheel in met wat olie;  misschien heb je nog zongedroogde tomaten waarvan je dan de olie kan gebruiken.
Lepel de kaasfondue op de bodem van het mandje van deeg. 
Maak van het restant deegreepjes die je over de vulling legt en die je ook met olie bestrijkt.
Zet het geheel in de tot 225 graden voorverwarmde oven en bak lekker goudbruin.